Главная
Блог
Обратная связь
О себе
Лента юмора
Персональный сайт
Александра
Шмалия
Добавить в избранное

RSS-подписка на Блог

Авторский музыкальный онлайн журнал о рок-музыке
http://heavymetalrocknroll.com
Рецензии на рок-альбомы, рок-цитата, концерты, история песни и многое другое





Новое в блоге

Все рубрики - Блог

Подняться на уровень выше Блог

Разделы
музыка
- рецензии
- концерты
фильмы
книги
веб
управление
юмор
разное
спорт
- нба
- футбол
13.10.2013
Роганська вода - цікава арифметика
Раздел: разное
Купуючи "Роганську" воду з бочки помітив, що нові продавці беруть 6 гривень за "повну" 10-літрову пляшку замість 5 гривень 70 копійок. Ціна 5.70 встановлена офіційно і фігурує в ціннику, що висить поруч з тим місцем, де наливають воду. Тобто виникає питання "якого?", тим більше, що раніше з минулими продавцями про 6 гривень і мова не йшла.

В мене не було сумнівів, що 6 гривень - це елементарний обман. Але до того ж стало цікаво, якщо він настільки очевидний, то чому де триває досить. Книгу скарг ніхто не відміняв, і це питання можна швидко вирішити. Можливо, справа в тому, що для кожного окремого покупця ці декілька зайвих копійок не є вагомим приводом для скарг.

Сьогодні я запитав у продавця, чому за "повну" пляшку я повинен платити 6 гривень і з'ясував, що "повнота" буває різною. Ось дивіться на фото - це 10-літрова пляшка "повна" в сенсі, який вказано у ціннику. Саме ця кількість води коштує 5.70 за версією продавця.



Рівень повноти визначено маленькими кружечками біля горлечка пляшки. Раніше я їх не помічав.



Припустимо, що це насправді так, і за все, що вище кружечків треба платити окремо. Але в такому випадку туди повинно влізти трошки більше, ніж півлітра води, відповідно до 30 копійок, яких вимагає продавець. Насправді, місця вистачає максимум на 150 мл, що приблизно в 4 рази менше. Тобто ця арифметика відверто брехлива. Аргумент, що я почув від продавця, мов 5.70 округлили до 6, щоб не давати здачу, на перший погляд має сенс. Але якщо порахувати кількість таких "округлень" за день, то різниця видається вже й не такою маленькою.

Додайте сюди ще й те, що коли на питання повну, чи неповну пляшку наливати, відповідаєш "неповну", то воду наливають значно нижче вищезгаданих кружечків, тобто масштаб обману насправді ще більший.
 
 
Оставить комментарий
Комментарии могут оставлять только зарегистрированные пользователи
Зарегистрироваться или Войти
 
Форум | Архив файлов

Shmaliy © 2021-2023