Главная
Блог
Обратная связь
О себе
Лента юмора
Персональный сайт
Александра
Шмалия
Добавить в избранное

RSS-подписка на Блог

Авторский музыкальный онлайн журнал о рок-музыке
http://heavymetalrocknroll.com
Рецензии на рок-альбомы, рок-цитата, концерты, история песни и многое другое





Новое в блоге

Все рубрики - Блог

Подняться на уровень выше Блог

Разделы
музыка
- рецензии
- концерты
фильмы
книги
веб
управление
юмор
разное
спорт
- нба
- футбол
27.07.2013
Копенгаген. Червень 2013. Частина 6 (19 фото)
Раздел: фото
Від Кастелету вздовж нарежної через Амалієнборг до Мармурової церкви.






Оперний театр Копенгагена (дан. Operaen på Holmen) - національний оперний театр Данії - один з новітніх і найдорожчих оперних театрів у світі. Відкритий 15 січня 2005 року. Його будівництво обійшлося в більш 500 млн доларів США. Театр розташований на острові в центрі Копенгагена навпроти палацу Амалієнборг і Мармурової церкви.


Бронзова копія скульптури Давід Мікеланджело стоїть перед данською королівською колекцією (Afstøbningssamling Kongelige) на набережній Langelinie.




Амалієнборг (дан. Amalienborg) — палацовий комплекс в Копенгагені, що є зимовою резиденцією данської королівської родини і визначною архітектурною пам'яткою Данії в стилі рококо. Амалієнборг складається з чотирьох зовні подібних особняків, що оточують восьмикутну площу, в центрі якої розміщується кінна статуя короля Фредеріка V. Назва комплексу походить від імені дружини короля Фредеріка III, королеви Софії Амалії, яка в 1673 році побудувала на цьому місці палац під назвою Софія Амалієнборг (дан. Sophie Amalienborg), що в 1689 році згорів при пожежі.



Кінна статуя Фредеріка V в центрі площі виконана у римському стилі і вважається однією із найвизначніших кінних статуй у світі. Вона була створена французьким скульптором Жаком Франсуа Жозефом Салі. Профінансувала проект Данська Ост-Індська компанія, головою якої був Лорд Мольтке.


Церква Фредеріка (дан. Frederiks Kirke), відома як Мармурова церква (дан. Marmorkirken) — церква в Копенгагені, Данія. Розташована поруч з палацом Амалієнборг. Мармурова церква була спроектована архітектором Нільсом Ейгтведом у 1740 році разом з Фредеріксстаденом (з дан. Frederiksstaden — Місто Фредеріка) — новим районом Копенгагена, зведення якого за задумом короля Фредеріка V мало відзначити 300-річчя перебування Ольденбурзької династії на данському троні. Перший камінь у фундамент церкви заклав Фредерік V в 1749 році, проте через численні скорочення бюджету будівництво сповільнилося. Монументальна церква залишилася недобудованою і стояла, як руїни, протягом майже 150 років. Вона була завершена і відкрита в 1894 році за фінансової підтримки промисловця Карла Фредеріка Тьєтгена.







Что еще почитать?
Копенгаген. Червень 2013. Частина 1 (6 фото)
Копенгаген. Червень 2013. Частина 2 (21 фото)
Копенгаген. Червень 2013. Частина 3 (14 фото)
Копенгаген. Червень 2013. Частина 4 (20 фото)
Копенгаген. Червень 2013. Частина 5 (27 фото)
 
 
Оставить комментарий
Комментарии могут оставлять только зарегистрированные пользователи
Зарегистрироваться или Войти
 
Форум | Архив файлов

Shmaliy © 2021-2023